Home Page Bens Web
 
NAVIGATIE


Olijfboom
Cipres
Doornestruik
 

 

 

Hof van Gethsemane

 

Home  |  Zoeken  |  Contact  |  Site index

 


Vegetatie

 

Bensweb > Hof van Gethsemane > Vegetatie
       

De foto laat vele soorten vegetatie zien. Het Hof van Gethsemane is immers door de Franciscanen getransformeerd naar een tuin met veel soorten planten. Drie soorten vegetatie vallen op, namelijk de olijfboom, de cipres en de doornstruik. Hieronder in het kort de belangrijkste vegetatie. Meer achtergrondinformatie vind u door een van de soorten vegetatie te kiezen.

olijfbomen in het Hof van Gethsemane

Olijfboom

Olijfboom kort

Eťn van de belangrijkste oogstbomen van het oude IsraŽl de vruchten werden in november geoogst, door de takken te schudden of met stokken te slaan. Sommige olijven werden met azijn gegeten, maar de meeste werden met manden naar de persen gebracht, waar de olie werd gebruikt voor bij het koken, als brandstof voor lampen en als een verzachtende lotion voor de huid. In het oude IsraŽl werd het ook gebruikt om koningen en priesters te zalven. De bomen konden honderden jaren oud worden.

doornestruik

Doornstruik

Nog in onderzoek.

cipres

Cipres

Een echte landschapsboom, die bij al heel lang bij het aanleggen van tuinen gebruikt wordt, met name in het Middellands zeegebied. De boom staat ook bekend als de Italiaanse Cipres. Niet vreemd dat Italiaanse monniken ook het hof beplantte met deze boom.
 
 

           
Deze site is gemaakt door B.J. Hilgers
Schrijf a.u.b. in het gastenboek.
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25.05.2002

 
 

Home  |  Zoeken  |  Contact  |  Site index